Hyresvillkor

Aktualiserad 2011.

1.

Happy-holidays har såsom uthyrningsförmedlare av fritidshus, fullmakt att ingå hyresavtal mellan uthyrare och hyresgäst för överenskommen tidsperiod. Happy-holidays ansvarar endast för förmedlingsverksamheten.

2.

Hyresavtalet omfattar ett fritidshus, som är utrustat enligt uthyrarens beskrivning. Endast sängkläder och handdukar måste medtas av hyresgästen.

3.

Minsta uthyrningstid är en kalendervecka. Under lågsäsong kan uthyrningstiden också vara kortare. Ankomst och avresa sker i regel på lördagar. Hyresförhållandet börjar på ankomstdagen kl.14.00 och slutar på avresedagen kl. 10.00.

4.

I priset ingår 1 roddbåt, vatten och elkostnader om det är inte angivna annorlunda i husbeskrivning.

5.

När hyresavtalet ingås skall en delbetalning på minst 25 % av hyran ske. En hanteringsavgift av 250 sek på varje bokning tillkomma. Resten av hyran skall i regel betalas senast 6 veckor före uthyrningstidens början till uthyraren. Avgifter på banken för överföring måste betalar hyresgäster.

6.

Deposition på 1000 sek skall betalas direkt vid ankomst. Deposition betalas tillbaka efter uthyrningstidens slut, om fritidshuset lämnas i det skick det mottagits. Vid uthyrning av båtmotor tillkomma en deposition av 2000 sek

7.

Antalet personer som anges i hyresavtalet får inte överskridas utan tillstånd av uthyraren. Husdjur får endast medtagas om uthyraren ger sitt godkännande.

8.

Vid avbokning av hyresavtalet få h-h följande annulleringskostnader: vid avbokning till den 45e dagen, behåller vi hela handpenning och hanteringsavgiften. Från den 44.dagen till ankomstdagen behåller vi hela huspriset. Vi rekommenderar att köpa ett avbeställningsskydd.

9.

Hyresgästen måste på ankomstdagen noga försäkra sig om att fritidshuset är i gott skick. Eventuella klagomål skall omedelbart anmälas till uthyraren och happy-holidays.

10.

Hyresgästen ansvarar för alla skador och förluster på fritidshuset och dess inventarier, som orsakats av honom eller någon i hans sällskap. Hyresgästen är skyldig att omedelbart anmäla eventuella skador till uthyraren. Uppståndna skador skall ersättas.

11.

Hyresgästen förpliktar sig att städa ordentligt före avresan. Görs inte detta kommer de uppståndna städkostnaderna att täckas av depositionen, eller del av denna.

12.

Happy-holidays och uthyraren ansvarar inte:

  • för hyresgästens egendom respektive värdesaker.
  • vid händelse av krigshandlingar, naturkatastrofer, strejk etc.

13.

Beskrivningarna av fritidshusen görs av happy-holidays baserade på uppgifter från ägaren. Happy-holidays är inte ansvariga för eventuella fel.

sv_SESwedish
de_DEGerman sv_SESwedish